In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

Home > > Nieuws > “Moslims veroordelen geen terreuraanslagen?”

In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

Lees voor In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

“Moslims veroordelen geen terreuraanslagen?”
19/01/2017
In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

“Moslims veroordelen geen terreuraanslagen? Ze doen bijna niet anders!” Socioloog Ruud Koopmans meent dat moslims zich duidelijker moeten uitspreken tegen terreurdaden van radicale geloofsgenoten. Hij is niet de eerste. Volgens onderzoeker Margreet van Es doen moslims dat wel degelijk.

Door Margreet van Es

“De islamitische gemeenschap moet zich duidelijker uitspreken tegen terreur.” Dat zei Ruud Koopmans onlangs in het AD. De socioloog stoort zich eraan dat na een terroristische aanslag “nooit een massale mobilisatie van moslims op gang komt”. Jammer dat hij niet even de feiten heeft gecheckt. Aanslagen veroordelen? Zich inzetten tegen radicalisering en voor sociale cohesie? Moslims doen bijna niet anders. Het wordt tijd dat Nederland dit erkent.

Na iedere aanslag vragen we ons af: wanneer houdt dit meedogenloze geweld tegen onschuldige burgers eindelijk op? Sinds de aanslagen van 11 september 2001 zijn moslims keer op keer opgeroepen om terrorisme publiekelijk te veroordelen. Niet alleen om hun goede wil te tonen, maar ook om de religieuze legitimatie van dit geweld weg te nemen.

Nederlandse moslims hebben daar vanaf het begin regelmatig gehoor aan gegeven. Na 11 september hebben alle grote moskee-organisaties de terroristen sterk veroordeeld. Zij deden dit namens honderdduizenden moskeegangers.

Na de wrede moord op Theo van Gogh, eind 2004, gingen moslims overal in Nederland de straat op. Sommigen deden mee aan het lawaaiprotest op de Dam in Amsterdam, anderen organiseerden een protesttocht in hun eigen stad of dorp. Zelfs de kleinste moskeetjes in de verste uithoeken van Nederland schreven in brieven naar de krant dat zij de moord verschrikkelijk vonden. Dit kon niet vanuit hun geloof worden gelegitimeerd, zeiden ze.

In de jaren daarna zijn veel islamitische organisaties actief gaan samenwerken met gemeenten om radicalisering op tijd te signaleren en tegen te gaan. Dat kwam niet iedere dag in de krant, maar het gebeurde wel. Ondertussen regende het wereldwijd fatwa’s van invloedrijke moslimleiders tegen zelfmoordterrorisme en ander geweld tegen burgers. En toen de anti-islam film Fitna uitkwam, waren veel Nederlanders verbaasd dat moslims zo rustig reageerden.In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

Lees hier het volledige bericht!

Bron: Republiek Allochtonië


In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQGeelZwart 'orana' Edited Edited 'orana' Edited Trui 'orana' Trui Trui In GeelZwart In IYygbfm76v
  • Nieuwsbrief
    In Shirt 'tessa' Zwart In Shirt Shirt 'tessa' In Zwart Zwart 'tessa' TuJc35lFK1
    Als u hierboven uw gegevens invult, gaat u ermee akkoord dat wij deze gegevens bewaren. Wij gebruiken deze informatie alleen om u maandelijks een nieuwsbrief te sturen. In iedere nieuwsbrief die u ontvangt staat hoe u zich weer kunt afmelden.

Denim In Blauw Jeans 'five' Pieces gfy76IbYv
Junarose Broek Blauw Junarose Blauw Broek In Broek In Junarose Yfv76ybg
In Jackamp; Jones Shirt GemêleerdRood Groen Zwart R4L3A5jq

OVER ART.1 MN

MISSIE EN VISIE
MEDEWERKERS EN BESTUUR
VACATURES
PUBLICATIES
PARTNERS EN LINKS

NIEUWSIn Jurk 'stina' Jurk 'stina' Zwart xoWBdCer

NIEUWSOVERZICHT
NIEUWSBRIEVEN ARCHIEF
NIEUWSBRIEF AANMELDEN
AGENDA

Contact

CONTACT EN ROUTE

Siksilk Siksilk In Black Jeans Black Jeans Denim In f6I7gYbyv
DISCLAIMER
PRIVACY POLICY
In Wintermantel Grijs Grijs Pieces Pieces Pieces Wintermantel In Wintermantel hrxBtsCdQ

© 2013 Art.1 Midden Nederland